Aninoasa-Dambovita.

Despre IAS-ul de la poalele Manastirii Dealu?!

Prin anii 1981, functiona intr-adevar una dintre cele mai productive si moderne plantatii de pomi fructiferi din zona limitrofa a Targovistei.
Pot sa amintesc pentru statistica virtuala, ca in acea perioada, un inginer Malaieru, in tandem cu un tehnician Bica, au batut toate recordurile , reusind sa obtina o productie extraordinara din soiul ,,mutu" ( un mar avea diametru de 10- 14 mm), silozul era arhiplin, exportandu-se vagoane de mere in RDG, Olanda, Polonia si chiar in URSS.Excedentul era atat de mare, incat din cele care erau sortate si nu aveau loc la depozitare, sute de containere erau prelucrate in tuica sau alcool dublu rafinat in distilaria proprie. Ca fapt iesit din comun, pot sa va spun ca in acea perioada, la una dintre ,,sarbatorile recoltei"aceasta ferma a castigat concursul national cu o sfecla alba in greutate de 32 kg.Bine gospodarita , printre randurile de meri se planta sfecla furajera.
Dupa revolutie, a inceput la fel ca peste tot distrugerea acestei plantatii, fie prin retrocedarea terenurilor fostilor proprietari, fie, in cea mai mare parte,suprafete din alte zone au fost stramutate prin inginerii cadastrale, au fost improprietariti cativa revolutionari, si incet incet s-a faramitat intreaga plantatie prin scoatere la vanzare a terenului. Astazi, din pamant au rasarit cartiere de vile peste radacinile merilor performanti.
Dealurile din zona erau proaspat terasate si se preconiza cea mai mare plantatie de vie din judet.
Candva, inainte de 1944, zona era plina de struguri care cantareau 2-3 kg.Vedeti? dumnezeu ne-a dat o zona fertila numai ca nu reusim sa implementam o agricultura productiva....preferam sa plantam constructii, sa facem zona rezidentiala, fara nici o perspectiva lucrativa pentru copii nostri, care vor fi nevoiti fie sa plece la oras, fie sa emigreze pentru un trai decent.

Alte stiri

adauga si tu
Pagina in care spui si gasesti totul despre AninoasaPagina in care spui si gasesti totul despre Aninoasa

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

Despre IAS-ul de la poalele Manastirii Dealu?!

Prin anii 1981, functiona intr-adevar una dintre cele mai productive si moderne plantatii de... citeste mai mult

Scrie despre tot ce se intampla in comuna Aninoasa - Dambovita!Scrie despre tot ce se intampla in comuna Aninoasa - Dambovita!

Ziare.com te invita la discutie. Acum ai la dispozitie un intreg website pentru a spune ce se... citeste mai mult

Intra in comunitate! Afla si discuta despre tot ce se intampla in comuna Aninoasa - DambovitaIntra in comunitate! Afla si discuta despre tot ce se intampla in comuna Aninoasa - Dambovita

Fiecare localitate din Romania inseamna, in primul rand, o mare comunitate, plina de viata,... citeste mai mult

toate stirile
AninoasaIntra acum!

Anunturi

adauga si tu
Adauga anunt!

Poze din Aninoasa

Trimite pe mail acum!
Nu exista comentarii postate de utilizatori.